STRANKE U IZBORNOJ KAMPANJI Packe i uvrede jače
od ekonomije i plata

Izvor: Blic, 21.Mar.2016, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRANKE U IZBORNOJ KAMPANJI Packe i uvrede jače od ekonomije i plata

Ko i zbog čega ne nosi kišobran, ko nosi bundu, ko je gde letovao i ko nije na svom radnom mestu, glavne su teme ove predizborne kampanje.

Iako su ekonomija, investicije, nova radna mesta, školstvo, zdravstvo, EU, Kosovo i još mnogo toga centralne stvari oko kojih bi trebalo da se vrte programi svih stranaka, o njima se govori tek u tragovima.

Kampanja se svodi na rat saopštenjima, optužbe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << diskreditaciju pojedinaca, prizemne prozivke, pa čak i vređanje.

Nakon prepucavanja kada je lider SDS Boris Tadić nazvao predsednika SPS Ivicu Dačića oposumom, a ovaj njega zvečarkom nastavilo su u sličnom tonu.

„Jbt, čoveče, stani pod kišobran! To što kisneš te ne čini hrabrim, već samo ispadaš (potencijalno prehlađena) budala“, napisala je zamenica generalnog sekretara SRS Aleksandra Belačić na svom Tviter nalogu ispod fotografija premijera Srbije Aleksandra Vučića na kojima kisne.

Pokret socijalista (PS) se danima bavio bundom predsednice DSS Sande Rašković Ivić, istakavši da je ona “danas iz skupocene bunde vođa koalicije DSS-Dveri”. U priči o kišobranu, i o bundi, nema ni slova o konkretnim planovima, idejama, rešenjima...

“Glavni lik” stranačkih saopštenja, pre svega SNS-a, je lider DS Bojan Pajtić koji je možda i “najčešće gađana meta” od svih na srpskoj političkoj sceni. Standardno pitanje za njega je zašto nije na radnom mestu, a ni njegovo letovanje u Hrvatskoj nije palo u zaborav.

Iz ovog “Pajtićevog opusa” nezaobilazno je podsećanje na to šta su on i njegova stranka uradili dok su bili na vlasti, zašto nešto nisu uradili i s kojim pravom uopšte kritikuju bilo koga. Kritike stižu i od onih koji su sa DS u nekom trenutku bili u koaliciji.

- Pajtić vodi predizbornu kampanju i pritom bez imalo stida optužuje Vladu Srbije za nešto što je moralo biti učinjeno kada je njegov DS bio na vlasti - reče ministar energetike Aleksandar Antić, čiji je SPS sa DS bio na vlasti četiri godine.

Četiri godine su na vlasti, samo u različitim kombinacijama, i SNS i SPS, ali im to ne smeta da podsete one koji su pre toga vodili državu da nešto nisu uradili kako treba.

DS takođe funkcioniše na sličan način - kritikom vlasti, pre svega SNS, na razne teme. DS se čak žalila poverenici za zaštitu ravnopravnosti zbog diskriminacije te stranke u izbornom procesu.

Ako je suditi prema početku kampanje, ona će sasvim sigurno biti prljava, a napadi i uvrede očito će postati “normalna” stvar na osnovu kojih bi građani trebalo da se odlučuju koga će podržati na predstojećim izborima.

PS: KO JE ČIJI PREMIJER

Pokret socijalista (PS) Aleksandra Vulina često se putem saopštenja oglašava na najrazličitije teme. Poslednih dvadesetak saopštenja ove stranke, o čemu god ona bila, završavala su se pitanjem “Naš kandidat za premijera je Aleksandar Vučić, a vaš?”

O ČEMU SE SVE GOVORI U KAMPANJI

- Zašto prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević ne plaća struju? (PS)

- Gde je otišlo 15 miliona dinara za adaptaciju dvorca Heterlend? (SNS)

- Novosadska gradska vlast zloupotrebljava institucije u predizbornoj kampanji jer direktor KC Novi Sad podržava gradonačelnika Miloša Vučevića. (DS)

- Grafiti mržnje prema Tadiću i Jovanoviću vraćanje u najcrnje periode koje pamtimo. (SDS-LDP)

- Predsednica DSS je navikla da živi u državnim rezidencijama i da uz veliku platu ćuti o životu obične Srbije. (PS)

- Predsednica opštine Vračar fizički nasrnula na aktiviste SNS. (SNS)

- Vlada i njen predsednik su potpuno nekompetentni da reše bilo koji problem građana ove zemlje, pogotovo u iole kriznim situacijama. (DS)

- Poslanik SDS sa najviše usvojenih amandmana. (SDS)

- Na bilbord sa likom predsednika SNS Aleksandra Vučića bačena je crna tečnost, a plakati DS su netaknuti. (SNS)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.