SRS: Jasno je - priznanje Kosova uslov za EU

Izvor: Mondo, 15.Mar.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Jasno je - priznanje Kosova uslov za EU

Posle posete pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela jasno je da je priznanje nezavisnosti Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju, izjavio je danas poslanik SRS Miljan Damjanović.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

"SAD traže da se prizna nezavisnost Kosova, da se formira vojska Kosova, bez prava bilo koga na veto", rekao je Damjanović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Aleksandar Vučić "onog momenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kada je potpisao protivustavne i protivpravne Briselske sporazume ušao u 'izdaju' Kosova i da je sada ostao još taj poslednji korak".

Dačić: Srbija neće trgovati Kosovo za EU

Damjanović smatra i da poruke koje je Mičel juče preneo u Beogradu nisu u skladu sa izjavama da nema pritisaka na Srbiju i da nezavisnost Kosova nije uslov za ulazak Srbije u EU.

Pročitajte još kako je tekla Mičelova poseta Srbiji:

Vučić: Rekao sam Mičelu - nema ništa od toga!

"Javili mi, znam šta je opozicija rekla Mičelu"
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SRS: Jasno da je priznanje Kosova uslov za ulazak Srbije u EU

Izvor: RTS, 15.Mar.2018

Posle posete pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela jasno je da je priznanje nezavisnosti Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju, rekao je poslanik SRS-a Miljan Damjanović. . "SAD...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.