ORBAN SE HITNO OGLASIO! Samo Srbija je BEZBEDNA, njeni građani mogu u Mađarsku

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 10:52

ORBAN SE HITNO OGLASIO! "Samo Srbija je BEZBEDNA, njeni građani mogu u Mađarsku"

Neće podržati zahtev EU.

Mađarska neće uvažiti zahtev EU da na listu "bezbednih" država, kada je reč o pandemiji korona virusa, doda zemlje izvan EU, osim Srbije, izjavio je danas premijer Viktor Orban.

- Po prvi put, ne možemo da podržimo zahtev EU, zato što bi to bilo protiv zdravstvenih interesa mađarskog naroda - naveo je Orban u video-poruci na "Fejsbuku".

Orban >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dodao da će za ljude koji prolaze kroz Mađarsku na putu ka drugim državama biti ponovo upostavljen "humanitarni koridor", koji je postojao i u vreme kada je prvi talas pandemije u Evropi bio na vrhuncu.

- Svako ko prolazi kroz Mađarsku moraće da koristi taj koridor. Njima neće biti dozvoljeno da napuste taj put i na snazi će biti stroga granična kontrola - naveo je Organ.

Savet EU usvojio je preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za građane 15 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali i upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.