SRBIJA ZDUŠNO PODRŽAVA ZAJEDNIČKE EVROINTEGRACIJE: Predsednik Vučić o celovitom ulasku regiona u EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 11:53

SRBIJA ZDUŠNO PODRŽAVA ZAJEDNIČKE EVROINTEGRACIJE: Predsednik Vučić o celovitom ulasku regiona u EU

Predsednik Vučić istakao da je Srbija na evropskom putu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se Srbija nalazi na evropskom putu i podržava sve druge zdušno i snažno na tom putu, te da nema ništa protiv celovitog pristupa u procesu proširenja Unije.

Vučić je rekao da Srbija snažno podržava otvaranje pristupnih pregovora i davanje kandidature Albaniji i Severnoj Makedoniji, te da nikada nije imala ništa protiv, već je podržavala davanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vizne liberalizacije Prištini, kao i što podržava evropski put Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

- Smatramo da je važno da brinemo svi zajedno o celom regionu, jer živimo zajedno u ovom regionu, jedni pored drugih. Nemamo ništa protiv celovitog pristupa. Naravno uvek ćete imati pristup na osnovu napretka, ali nemamo ništa protiv da postoji značajniji geopolitički pristup prema Zapadnom Balkanu - rekao je on.

Na pitanje o odnosu prema EU, imajući u vidu da Srbija koristi kineske i ruske vakcine u borbi protiv pandemije, Vučić je kazao da ne postoje idealni odnosi, ali da je Srbija na evropskom putu, jer smatra da je on najbolji za našu zemlju.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podsetio je da je Srbija najpre dobila Fajzer vakcine, jer je sa Fajzerom napravljem prvi ugovor.

Tek potom, dodaje, stigle su kineske vakcine, koje smo dobili u najvećim količinama, a onda u približnom borju AstraZeneka i ruski Sputnjik V.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.