SPREMAMO SE ZA NAJGORE Omikron soj zabrinuo Evropu - Znamo da smo u trci s vremenom

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 20:26

"SPREMAMO SE ZA NAJGORE" Omikron soj zabrinuo Evropu - Znamo da smo u trci s vremenom

Evropska unija treba da kupi sebi vreme da potpuno proceni implikacije novog soja virusa korona, omikrona, i da se spremi tako što će povećati vakcinacionu stopu, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Omikron, koji je prvo otkriven u Južnoj Africi, sada se pojavio i u zemljama EU - Belgiji, Danskoj, Nemačkoj, Italiji i Holandiji, kao i u Australiji, Bocvani, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Velikoj Britaniji, Hongkongu i Izraelu.

Fon der Lajen je rekla tokom posete Letoniji da doživljava novi soj vrlo ozbiljno, preneo je Rojters.

- Znamo da smo u trci s vremenom, a naučnici i proizvođači vakcina imaju dve do tri nedelje da steknu potpunu sliku o jačini mutacija omikrona - rekla je Fon der Lejen.

Ona je rekla da bi predstojeći period trebalo da se iskoristi za mere predostrožnosti, pre svega, da se poveća vakcinaciona stopa, ali i da se da što više buster doza.

- Suština je da se nadamo najboljem, ali se spremamo za najgore. Najveći prioritet trenutno je socijalna distanca, smanjivanje kontakata, i što veća vakcinacija i davanje buster doza - naglasila je ona.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.