SMETA IM ORDEN KOJI JE VUČIĆ URUČIO HANDKEU: Iz lažne države poručili - To je loš znak za Balkan i Evropsku uniju...

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 15:42

SMETA IM ORDEN KOJI JE VUČIĆ URUČIO HANDKEU: Iz lažne države poručili - "To je loš znak za Balkan i Evropsku uniju..."

Postavlja se pitanje kome smeta to što je Vučić uručio odlikovanje austrijskom nobelovcu.

Publicista Bljerim Šalja smatra da je odlikovanje Karađorđevom zvezdom autrijskog pisca, nobelovca Petera Handkea od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića loš znak za budući razvoj događaja na Balkanu, Ekonomija onlajn.

- Handkeovo odlikovanje je loš znak za razvoj događaja u ovom delu Balkana, pa i za nameru Evropske unije da ovaj region postane deo evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zapadne civilizacije, da bi kasnije mogao biti integrisan u EU - kaže Šalja.

Salja smatra odlikovanje Handkea neprikladnim i podseća da je Handke branio Srbiju i Slobodana Miloševića.

- Handke je pisac koji ne mari za nansenu bol, braneći Miloševićevu silu i Srbiju pred brojnim žrtvama devedesetih. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je verovatno želeo da Handkeovu Nobelovu nagradu  poveže sa odlikovanje koje je Handke dobio za politiku i 'Srpsku istinu'. Nobelova nagrada za književnost dodeljuje se autoru za njegovo dosadašnje umetničko delo - rekao je Šalja.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je austrijskom piscu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena i zahvalio mu za sve što čini za Srbiju.

Vučić je rekao da je srećan srpski narod što u svoje prijatelje ubraja i Handkea.

- Našem narodu bolji nikada nisu bili potrebni. Svaki Handkeov glas zvuči gromoglasno - rekao je Vučić i dodao da svaki put kada želi da razume nevolje srpskog naroda na Kosovu posegne za nekom od Handkeovih knjiga.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.