SAD pozdravile odluku Kosova o prihvatanju predloga EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Feb.2023, 12:43

SAD pozdravile odluku Kosova o prihvatanju predloga EU

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Džefri Hovenijer (Jeffrey Hovenier) naveo je kako njegova zemlja pozdravlja odluku Kosova da, u principu, prihvati predlog Evropske unije o normalizaciji odnosa sa Srbijom. "Mi ćemo nastaviti da pružamo punu podršku dijalogu koji vodi EU. Privremeni sporazum će doneti značajne koristi i Kosovu i Srbiji", napisao je Hovenijer na svom Twitter nalogu. Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti je 6. februara, nakon sastanka sa...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hovenijer: SAD pozdravljaju odluku Kosova da prihvati predlog EU

Izvor: Blic, 07.Feb.2023

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer rekao je danas da Amerika pozdravlja odluku Prištine da, u principu, prihvati predlog Evropske unije i istakao da će privremeni sporazum doneti značajne koristi i Kosovu i Srbiji.

Nastavak na Blic...

Kurti razgovarao sa američkim ambasadorom u OEBS-u o nastavku saradnje sa SAD

Izvor: Danas, 07.Feb.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Majklom Karpenterom, stalnim predstavnikom SAD pri OEBS-u, razgovarao o nastavku saradnje i koordinacije između Vlade Kosova i predstavnika Sjedinjenih Američkih Država, kao i OEBS-a.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.