SA RUSIJOM NEMA ŠALE: Najmoćniji lideri Evropske unije odlučili šta će i kako sa SVETSKOM SILOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2021, 17:47

SA RUSIJOM NEMA ŠALE: Najmoćniji lideri Evropske unije odlučili šta će i kako sa SVETSKOM SILOM!

Evropska unija i Rusija okreću novi list

Uoči predstojeće posete Nemačkoj austrijski kancelar Sebastijan Kurc razgovarao je danas sa svojom nemačkom koleginicom Angelom Merkel o pandemiji u EU i Samitu Unije, kao i odnosu sa Rusijom.

- Situacija se u Nemačkoj i Austriji razvija dobro, sa niskim brojem zaraženih - kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurc tokom videokonferencije sa Merkelovom.

On je naglasio da je veoma važno da se nastavi vakcinacija.

- Moramo ozbiljno shvatiti delta soj korona virusa, ali nema razloga za paniku, jer sve vakcine koje koristimo deluje - kazao je Kurc.

Pandemija i ophođenje prema delta soju biće, kako je najavio, i tema Samita EU.

Kada je reč o odnosu EU i Rusije, Kurc je naglasio da Austrija i Nemačka imaju sličan pristup.

- Merkelova, kao i ja, smatra pozitivnim da su se sastali predsednik SAD Džozef Bajden i Rusije Vladimir Putin. Bilo bi važno i da EU teži ka razgovoru sa Putinom - poručio je Kurc.

Istakao je da treba razgovarati o razlikama koje postoje, kao i posledice do kojih može doći u slučaju kršenja ljudskih prava ili međunarodnog prava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.