Rute: Migranti će za mesec dana prestati da dolaze iz Turske

Izvor: Studio B, 17.Mar.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rute: Migranti će za mesec dana prestati da dolaze iz Turske

Holandski premijer Mart Rute izjavio je danas da će migranti prestati da iz Turske dolaze u Evropsku uniju u roku od mesec dana, prema novom dogovoru sa Ankarom čiji će detalji biti razrađeni na dvodnevnom samitu u Briselu.

"Očekujemo da će to (priliv) prestati za tri do četiri nedelje", rekao je on novinarima uoči početka samita lidera EU i Turske na kojem treba da bude finalizovan dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << o slanju hiljada migranata nazad u Tursku, prenosi AP.

Premijer Holandije, koja trenutno predsedava EU, upozorio je da se sporazum sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom mora postići do sutra.

"Ukoliko ne uspemo u tome večeras i sutra, ne vidim kako bismo u tome uspeli kasnije", zaključio je Rute.

 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.