Izvor: RTS, 10.Avg.2022, 06:07

G7: Ruske akcije povećavaju nuklearni rizik; Kijev: Granatiran Nikolajev

Sto šezdeset osmi dan rata u Ukrajini. Rusija i Ukrajina i dalje se međusobno optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje. Na zahtev Rusije, Savet bezbednosti UN u četvrtak o elektrani. Ruske akcije značajno povećavaju nuklearni rizik, tvrde ministri spoljnih poslova Grupe sedam (G7). Granatiran Nikolajev, saopštavaju ukrajinski zvaničnici. Plan EU za štednju gasa stupio na snagu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nastavljaju se borbe u Donjecku. Dve strane međusobno se optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, najveće u Evropi.

Protivvazdušna odbrana oko elektrane biće ojačana, izjavio je načelnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki.
Rusi tvrde da je Služba Ujedinjenih nacija za bezbednost i sigurnost u poslednjem trenutku otkazala posetu misije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) nuklearnoj elektrani.
Detonacije odjeknule na Kremu, saopštava proruska administracija na tom poluostrvu. Moskva tvrdi da je eksplodirala avio-municija na teritoriji aerodroma "Saki" kod naselja Novofjodorovka.
Plan Evropske unije da smanji potrošnju gasa za 15 odsto stupio je na snagu. Moskva, s druge strane, tvrdi da je Ukrajina prekinula isporuke ruske nafte u EU, te da su zaustavljene tranzitne isporuke za Mađarsku, Češku i Slovačku.
Dok Moskva saopštava da nema uslova za sastanak Putina i Zelenskog, ukrajinski predsednik poziva zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kriza u Ukrajini iz dana u dan: Međusobno optuživanje za granatiranje Zaporožja, Ukrajina ne preuzima odgovornost za eksplozije na Krimu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2022

Sto šezdeset osmi dan rata u Ukrajini. Rusija i Ukrajina i dalje se međusobno optužuju za granatiranje nuklearne elektrane u Zaporožju. PVO oko elektrane biće ojačana, javljaju zvaničnici Zaporoške oblasti. Moskva tvrdi da je Služba Ujedinjenih nacija otkazala posetu misije Međunarodne agencije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.