Rusija malo ublažila sankcije EU

Izvor: B92, 22.Avg.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija malo ublažila sankcije EU

Vlada Ruske Federacije doniela je odluku da ublaži sankcije i dopusti uvoz pojedinih pojedinih proizvoda.

Pre dva dana doneta je odluka o izuzeću pojedinih proizvoda s liste poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda zabranjenih za uvoz u Rusku Federaciju.

To su mleko bez laktoze, mlađ lososa, semenski krompir, luk, hibridni kukuruz šećerac, dodaci prehrani.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doneo je Uredbu "O primeni određenih posebnih ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mera kako bi se osigurala sigurnost Ruske Federacije“. Ovom odlukom od 6. avgusta Vlada Ruske Federacije odlučila uvesti zabranu uvoza u Rusku Federaciju s rokom na godinu dana poljoprivrednih proizvoda, sirovina i prehrambenih proizvoda iz SAD-a, Evropske unije, Kanade, Australije i Norveškeu.

I dalje važi zabrana uvoza: goveđe meso, svinjsko meso, mesa i proizvodi od peradi, riba i rakovi, mleko i mlečni proizvodi, povrće, voće i orašasti plodovi. Zatim kobasice i slični proizvodi od mesa, prehrambeni proizvodi, gotovi proizvodi, uključujući sir, prehrambeni proizvodi (mlečni proizvodi na bazi biljnih masti).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.