Rusija: Uzvraćamo istom merom ako nam EU uvede sankcije!

Izvor: Press, 12.Mar.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Uzvraćamo istom merom ako nam EU uvede sankcije!

Aleksej Puškov, predsedavajući Komiteta za spoljne poslove u ruskoj Dumi, donjem domu parlamenta, rekao je da će Rusija uzvratiti istom merom, posle nagoveštaja britanskog premijera Dejvida Kamerona, da bi EU mogla da ograniči pravo kretanja članova vlade na Krimu, u znak protesta zbog de-fakto, pripajanja tog poluostrva Rusiji.
- Naravno da će Rusija odgovoriti istom merom - rekao je Puškov, a prenose ruske agencije.

To bi moglo da preraste u "zamrzavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << međuparlamentarnih odnosa bez presedana" i da utiče na rad međunarodnih organizacija, kao što su Savet Evrope i OEBS, dodao je Puškov.

- Ta situacija bila bi gora od one tokom "hladnog rata", kada su takve vrste kontakata mogle da ublaže međunarodne tenzije - kazao je Puškov.

On je, međutim, dodao da će, ako EU odluči da zamrzne kontakte s Moskvom, Rusija jednostavno izgraditi odnose s nekim drugim, preneo je Frans pres.

Evropska unija i SAD saopštile su da je referendum o autonomiji Krima, koji će biti održan u nedelju, nelegalan, i pozvale Rusiju da povuče vojsku s poluostrva ili će se suočiti s diplomatskim sankcijama.

U ponedeljak, Kameron je poručio poslanicima da EU razmatra "nove mere, takozvanu drugu fazu, koja bi trebalo da započne odmah", ako Rusija odbije da sarađuje.

- To podrazumeva zamrzavanje imovine i zabranu putovanja - rekao je tada Kameron.

I nemačka kancelarka Angela Merkel je danas upozorila da će Evropska unija sledeće nedelje uvesti oštrije sankcije Rusiji ukoliko narednih dana zvanična Moskva jasnije ne pokaže da je voljna da se uključi u rad "kontakt grupe" u pokušaju iznalaženja diplomatskog rešenja za ukrajinsku krizu.

- Pre gotovo nedelju dana smo rekli da ćemo, ukoliko u narednih nekoliko dana ti napori ne urode rezultatima, morati da razmotrimo drugi talas sankcija - rekla je Merkelova tokom posete Varšavi, a preneo Rojters.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

RUSIJA: Ako nam EU uvede sankcije, uzvratićemo istom merom!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Mar.2014

Posle nagoveštaja britanskog premijera Dejvida Kamerona, da bi EU mogla da ograniči pravo kretanja članova vlade na Krimu, Aleksej Puškov, predsedavajući Komiteta za spoljne poslove u ruskoj Dumi, rekao je da će Rusija uzvratiti istom merom

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.