Rekao rat, pa se pokajao; Neprikladno

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 18:21

Rekao "rat", pa se pokajao; "Neprikladno"

Počeo je "ekonomski i finansijski rat" protiv Rusije, koji će uništiti njenu ekonomiju, rekao je francuski ministar finansija Bruno le Mer.

Le Mer je ubrzo rekao da je ta izjava neprikladna.

Sjedinjene Američke Države, Evropska unija, Britanija i njihovi saveznici uveli su sankcije ruskoj centralnoj banci, oligarsima i političkim zvaničnicima, uključujući predsednika Vladimira Putina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , i isključili neke ruske banke iz međunarodnog platnog sistema SWIFT, navodi Rojters. Sankcije su "izuzetno efikasne", rekao je danas francuski ministar finansija.

"Objavili smo ekonomski i finansijski rat Rusiji", rekao je Le Mer radiju Frans info.

"Izazvaćemo kolaps ruske ekonomije", dodao je on.

Nekoliko sati kasnije francuski ministar se ponovo oglasio, rekavši agenciji AFP da je pogrešno izgovorio i da je izraz "rat" nespojiv sa naporima Francuske da smiri tenzije oko sukoba u Ukrajini.

"Mi nismo u sukobu sa ruskim narodom", dodao je Le Mer.

Reči francuskog ministra finansija izazvale su gnevan odgovor bivšeg ruskog predsednika i premijera Dmitrija Medvedeva, koji je trenutno zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije. "Pazite šta govorite, gospodo. Zapamtite da su se ekonomski ratovi često završavali pravim oružanim sukobima", napisao je Medvedev na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRANCUSKI MINISTAR OBJAVIO RUSIJI EKONOMSKI I FINANSISKI RAT: Dan kasnije morao je da ublaži izjavu! Evo zašto!

Izvor: Kurir, 01.Mar.2022

Sjedinjene Američke Države, Evropska unija, Britanija i njihovi saveznici uveli su sankcije ruskoj centralnoj banci, oligarsima i političkim zvaničnicima, uključujući predsednika Vladimira Putina, i isključili neke ruske banke iz međunarodnog platnog sistema SVIFT, navodi Rojters.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.