Razgovor sa EU, ne sa Prištinom, dogovor blizu

Izvor: B92, 25.Avg.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razgovor sa EU, ne sa Prištinom, dogovor blizu"

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da za nekoliko sati očekuje konačni dogovor u novoj rundi dijaloga u Briselu.

On je naglasio da delegacija Srbije razgovara s predstavnicima EU i drugih velikih sila, a ne s kosovskim Albancima, i dodao da će, ako dogovora bude, biti i razloga za radovanje.

"Zadovoljan sam dosadašnjim tokom razgovor.a U dosadašnjem toku državni i nacionalni interesi Srbije potpuno su zaštićeni. I >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onaj mali deo puta koji je ostao preći će se u skladu sa tim. Uskoro, možda već kroz sat ili dva, imaćemo priliku da vas obavestimo o konačnom rezultatu današnje utakmice, koja je za sada za nas mnogo povoljnija", rekao je Đurić za TV Prva.

On je naveo da se i dalje spori oko koncepata, ali da je generalno reč o sitnicama i suštinskoj volji druge strane da se sporazumi postignu, odnosno o njenom odsustvu.

"Ako dogovora danas bude, mislim da ćemo imati razloga da se danas radujemo", rekao je Đurić.

On je objasnio da delegacija Srbije u Briselu uopšte i ne razgovara sa kosovskim Albancima, već sa predstavnicima EU i pomalo sa predstavnicima drugih sila i država.

"Srbija danas čini sve da sila prava nadvlada pravo sile, što bi iz Prištine želeli"; naglasio je Đurić.

V.d. direktora Kancelarije za koordinaciju u pregovorima s Prištinom Dragan Vladisavljević rekao je ranije da su pregovori teški, ali da veruje da smo na dobrom putu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đurić: 5:0 za Srbiju, peti poen otvaranje poglavlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2015

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da je rezultat današnje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu 5:0 za Srbiju, a da je uz četiri potpisana sporazuma, peti trijumf podrška za otvaranje pregovaračkih poglavlja..."Kada sportskim žargonom kažem da je rezultat 5:0 za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.