Razbijena kriminalna mreža krijumčara migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijena kriminalna mreža krijumčara migranata

U zajedničkoj operaciji nekoliko evropskih država, uz podršku Europola, razbijena je kriminalna mreža krijumčara ilegalnih migranata u Evropsku uniju, saopštio je danas Europol.

Policija i pravosudni organi Austrije, Grčke, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva učestvovali su u akcijama koje su rezultirale razbijanjem organizovane kriminalne grupe i hapšenjem 23 osumnjičenih - sedam u Austriji, 13 u Grčkoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dvoje u Švedskoj i jednog u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Krijumčari su uglavnom sirijskog i grčkog porekla, ali i palestinskog.

Veruje se da je organizovana kriminalna grupa krijumčarila ilegalne migrante, većinom Sirijce, iz Turske, a zatim im pomagala na njihovom putu od Grčke u druge članice EU preko balkanske rute, od Makedonije, Srbije, Mađarske, Austrije, Nemačke i dalje ka severu.

Smatra se da je ova grupa krijumčarila oko 100 migranata dnevno i da je bila aktivna od 2013, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Razbijena mreža krijumčara migranata u EU

Izvor: B92, 02.Dec.2015

U zajedničkoj operaciji nekoliko evropskih država, uz podršku Europola, razbijena je kriminalna mreža krijumčara ilegalnih migranata u EU, saopštio je Europol...Policija i pravosudni organi Austrije, Grčke, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva učestvovali su u akcijama koje su rezultirale razbijanjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.