Rajaner kupio malteškog startap avio-prevoznika

Izvor: B92, 12.Jun.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajaner kupio malteškog startap avio-prevoznika

Zagreb -- Niskobudžetna vazduhoplovna kompanija Rajaner potpisala je u utorak sporazum s malteškom vladom o kupovini startap kompanije Malta er.

Malta er će poslovati s flotom od šest aviona, koju u sledeće tri godine namerava da poveća na deset.

Sporazum omogućuje da se Rajanerovi avioni iz Francuske, Italije i Nemačke presele u malteški registar avio-kompanija, preneo je portal Poslovni dnevnik.

Takvim ulaganjem Rajaner povećava svoje već znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisustvo na Malti i pristup tržištima izvan Evropske unije iz Malte, poput Severne Afrike, navodi se saopštenju Rajanera.

Sporazum su u Valeti potpisali izvršni direktor Rajanera Majkl O’Liri i predstavnici malteške vlade, u prisustvu premijera Džozefa Muskata. On je izjavio da će Malta er da nadopuni ponudu usluga Er Malte, vodećeg malteškog avio-prevoznika u vlasništvu države.

"Uprkos glasinama, Er Malta ne samo da je preživela, nego i ostvarila prvi plus u zadnje dve decenije", rekao je Muskat.

Prošlog meseca Rajaner je prijavio pad godišnje neto dobiti za gotovo trećinu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.