Krnjaševci: Računari za osnovne škole, pomoć ugroženim grupacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 14:27

Krnjaševci: Računari za osnovne škole, pomoć ugroženim grupacijama

Raspodela laptopova i tableta za osnovne škole iz projekta "Premošćavanje digitalnog jaza" počela je danas iz Krnješevca, a kroz projekat na kojem rade Ministarstvo prosvete, UNICEF i EU, biće podeljena oprema za digitalne biblioteke u 30 škola, dok će laptopove dobiti i 250 pedagoških asistenata.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je da je cilj da se pomogne deci iz ugroženih grupacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebno u trenutku pandemije.

"Pandemija je uticala na život svih nas, pa i na učenike, Srbija je brzo prešla na onlajn i nastavu na daljinu, ali za neku decu to je izazvalo probleme usled nedostatka potrebne opreme", rekao je Fabrici.

On je dodao da je ceo projekat vredan oko dva miliona evra.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Ivica Radović rekao je da će 30 škola dobiti 2.200 uređaja, što znači da će svaka škola dobiti po 60 tableta i makar jedan laptop.

Predstavnica Unicefa za Srbiju Dejana Kostadinova rekla je da je pandemija ubrzala digitalnu transformaciju zemlje, a da je današnji događaj prva prekretnica kao projekat za smanjenje digitalnog jaza.

Posle izjava novinari nisu bili u prilici da postave pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Započeta realizacija projekta `Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu`

Izvor: Beta Video, 13.Apr.2021

STARA PAZOVA - U Krnješevcima je danas započela distribucija laptopova i tableta osnovnim školama u okviru projekta ``Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu``. Prisustvovali su prof. dr. Ivica Radović, državni sekretar u ministarstvu prosvete, šef Delegacije EU u Srbiji...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.