RUSKI PATRIJARH ODUŠEVLJEN LIDEROM EU I NATO DRŽAVE: Malo je političara u Evropi poput njega, uputio mu iskrene čestitke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 19:44

RUSKI PATRIJARH ODUŠEVLJEN LIDEROM EU I NATO DRŽAVE: Malo je političara u Evropi poput njega, uputio mu iskrene čestitke!

Jedan od retkih evropskih političara koji podržavaju tradicionalne hrišćanske vrednosti

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na reizboru na mesto premijera i ocenio da je on jedan od retkih evropskih političara koji podržavaju tradicionalne hrišćanske vrednosti.

Patrijarh je poželeo Orbanu "snagu duha i tela, pomoć Božiju i stalni uspeh u predstojećem visokom i odgovornom služenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlji i narodu".

- Srdačno Vam čestitam reizbor na mesto premijera Mađarske. Vi ste jedan od retkih evropskih političara koji u svom radu poklanja veliku pažnju podršci hrišćanskim vrednostima, jačanju institucije tradicionalne porodice i normi javnog morala. Znam vas kao aktivnog zaštitnika progonjenih Hrišćana na Bliskom istoku i u afričkim zemljama - rekao je patrijarh Kiril.

Prema njegovim rečima, dobrim delom zahvaljujući Orbanu razvili su se dobri odnosi mađarske države i Ruske pravoslavne crkve.

- Veoma cenim vašu brigu i pažnju prema potrebama mađarske eparhije Moskovske patrijaršije, koja uz punu pomoć vlasti uspešno obavlja restauraciju i izgradnju pravoslavnih hramova, među kojima je i Uspenska katedrala u Budimpešti, koja predstavlja arhitektonski ukras glavnog grada. Radujem se nastavku naše saradnje i ubuduće - zaključio je patrijarh.

Mađarski parlament je ranije na sastanku ponovo je izabrao Orbana za premijera zemlje. On će peti put u karijeri biti na čelu mađarske vlade. Za njega su glasala 133 poslanika, protiv 27. Posle glasanja Orban je položio zakletvu i stupio na dužnost.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.