RUSIJA ZAGRMELA! Žestoko isprozivali Ameriku i EU zbog situacije na KiM, Albancima uputili hitno naređenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021, 17:37

RUSIJA ZAGRMELA! Žestoko isprozivali Ameriku i EU zbog situacije na KiM, Albancima uputili hitno naređenje

Moskva prozrela planove Zapada

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zabrinuto je zbog zaoštravanja situacije na Kosovu i smatra da su postupci vlasti kosovskih Albanaca provokacija čiji je cilj istiskivanje Srba iz autonomne pokrajine.

- Veoma smo uznemireni zaoštravanjem situacije u severnim regionima srpske autonomne pokrajine Kosovo... U suštini, radi se o pokušaju lokalnih Albanaca da zauzmu područja pokrajine naseljena Srbima i da tamo uspostave svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontrolu. Ove korake smatramo provokacijom čiji je cilj nastavak etničkog čišćenja i istiskivanje Srba sa Kosova - navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Rusko Ministarstvo takođe poziva vlasti kosovskih Albanaca da hitno povuku policijske jedinice iz severnih delova pokrajine, zaustave sabotaže i ozbiljno se posvete zadacima rešavanja situacije.

- Očekujemo da američki i evropski pokrovitelji Prištine konačno imaju otrežnjujući efekat na svoje štićenike kako bi se izbegao destruktivan scenario koji preti čitavom regionu - dodaje se u saopštenju.

Ranije je načelnik Skupštine opštine Zubin Potok Nemanja Jakšić izjavio da lokalni Srbi nastavljaju blokadu kontrolnog punkta na severu Kosova i Metohije, da je situacija mirna, ali napeta i da dežuraju specijalne snage kosovskih Albanaca.

Policija samoproglašene republike saopštila je u ponedeljak da vozila sa srpskim registarskim oznakama više neće moći da ulaze na Kosovo, već da na ulazu moraju da se stavljaju privremene kosovske tablice. Stavljanje registarskih tablica u samoproglašenoj republici ne samo da izaziva moralni protest kod Srba, već ih tera i da troše novac na privremene registarske tablice i gube vreme na njihovo postavljanje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.