REŠENJE ZA IZBEGLICE! Predlog Nemačke i Francuske za naseljavanje imigranata u  EU prihvatilo 14 zemalja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠENJE ZA IZBEGLICE! Predlog Nemačke i Francuske za naseljavanje imigranata u EU prihvatilo 14 zemalja!

Italija bojkotovala sastanak, Hrvati podržali da nasele imigrante!

Novi "mehanizam solidarnosti" koje su za razmeštaj migranata unutar EU predložile Nemačka i Francuska prihvatilo je 14 zemalja članica Unije, saopštio je francuski predsednik Emanuel Makron.

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova EU okupili su se u Parizu da bi razgovarali o pitanjima migranata i bezbednosti, javio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sinoć Rojters.

- Zaključak sastanka je da je u principu 14 zemalja članica u ovoj fazi izrazilo podršku francusko-nemačkom dogovoru - rekao je Makron novinarima.

Makron nije izneo detalje novog dogovora, ali je rekao da će ova inicijativa delovati "brzo" i "automatski".

Izvor blizak francuskom predsedništvu rekao je za Rojters da su jasnu nameru da primene novi sistem signalizirali i Finska, Luksemburg, Portugal, Litvanija, Hrvatska i Irska.

Ministar unutrašnjih poslova Italije, Mateo Salvini, čija zemlja podnosi veliki teret migrantskog priliva u Evropi, nije učestvovao na sastanku u Parizu.

U pismu francuskom kolegi Kristofu Kastaneu, on je upozorio na efekat odluka "donetih isključivo u Parizu i Berlinu".

Pogledajte rezultate

STRAŠNO! Kamenjem gađali pande u Zoološkom vrtu, jer im je bilo DOSADNO da ih gledaju dok spavaju (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.