REAKCIJA IZ EU NA STAV SRBIJE O UKRAJINI: Ovo je prelomni trenutak i za Zapadni Balkan

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2022, 00:49

REAKCIJA IZ EU NA STAV SRBIJE O UKRAJINI: Ovo je prelomni trenutak i za Zapadni Balkan

Vladimir Bilčik prokomentarisao je odluku Srbije da Rusiji ne uvede sankcije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik saopštio je danas da je izbor Srbije da se ne pridruži evropskim sankcijama Rusiji odlučujuća spoljnopolitička odluka za mnogo šire odnose između Evropske Unije i Srbije.

- Putinov napad na Ukrajinu je prelomni trenutak i za Zapadni Balkan. Zato svi treba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da shvate da je izbor Srbije da se ne pridruži sankcijama EU odlučujuća spoljnopolitička odluka za mnogo šire odnose između Evropske unije i Srbije - napisao je Bilčik na Tviteru.

Putin’s attack against Ukraine is a watershed moment for the #WesternBalkans, too. Everyone should therefore understand that #Serbia’s choice not to join #EU sanctions is a defining foreign policy decision for much broader relations between 🇪🇺 and 🇷🇸.

— Vladimír Bilčík MEP (@VladoBilcik) February 25, 2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se Srbija zalaže za mir, poštuje međunarodno pravo i smatra da je pogrešno kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, pa i Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji, jer će se po tom pitanju rukovoditi zaštitom svojih interesa.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.