RASTU TENZIJE U EVROPSKOJ UNIJI: Kurc nije zadovoljan nabavkom vakcina, uputio oštre kritike čelnicima EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 17:22

RASTU TENZIJE U EVROPSKOJ UNIJI: Kurc nije zadovoljan nabavkom vakcina, uputio oštre kritike čelnicima EU

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je EU u vezi s nabavkom vakcina, poručivši da je to mogli biti i brže.

Kurc je u intervjuu za austrijsku televiziju Puls 4 podsetio da je krajem juna EU obavezala svoje članice da ne vode bilateralne razgovore sa proizvođačima vakcina, pošto to Unija preuzima za sve.

Sporazum je zaključen u novembru, pa je Austrija bila u obavezi da do novembra ne pregovara sama sa proizvođačima vakcina, dodao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U intervjuu koji će biti emitovan večeras Kurc je ocenio da bi bilo fatalno da je "jedna mala Austrija rekla svi drugi nabavljaju zajedno, a mi ćemo sami".

On, međutim, želi da se nakon pandemije detaljno ispitaju svi procesi odlučivanja U EU.

- Mnoge odluke koje se tiču pravila putovanja, zaključenja sporazuma sa farmaceutskim koncernima, mogle su biti mnogo brže - uveren je on.

Kurc je zatražio hitno odobrenje vakcine Astra Zeneka, ukazujući da su na njoj radili najbolji naučnici Oksford univerziteta.

Ukoliko to ne bude brže urađeno, upozorio je, izgubiće strpljenje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kurc ljut na EU; "Moglo je brže"

Izvor: B92, 18.Jan.2021

Beč -- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je EU u vezi s nabavkom vakcina, poručivši da je to mogli biti i brže...Kurc je u intervjuu za austrijsku televiziju Puls 4 podsetio da je krajem juna EU obavezala svoje članice da ne vode bilateralne razgovore sa proizvođačima vakcina, pošto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.