RASPADA SE EU, STIGLA NAJAVA OD LIDERA FRANCUSKE! Makron upozorio na veliku opasnost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPADA SE EU, STIGLA NAJAVA OD LIDERA FRANCUSKE! Makron upozorio na veliku opasnost!

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u razgovoru s predstavnici, a regionalnih medija ponovno upozorio na veliku opasnost od raspada Evropske unije, pravdajući tako svoje učešće u kampanji za evropske izbore, a što opozicija otvoreno kritikuje.

Francuski je izabran 2017. i oduvek je zagovarao proevropski stav i smatrao da EU treba reformisati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U razgovoru koji je objavilo četrdesetak regionalnih dnevnika on tumači zašto nije samo posmatrač nego i učesnik ovih izbora, preneo je Index.hr pozivajući se na Hinu.

Makron ističe da su ovi izbori najvažniji nakon 1979. jer se Unija našla pred velikom opasnošću.

- Ako kao predsednik države dopustim da se raspadne Evropa koja je izgradila mir i donela napredak, biću odgovoran pred istorijom - ocenio je Makron.

Uz to, on je predložio da se nakon izbora održi evropski utemeljiteljski sabor na kome će učestvovati čelnici i građani kako bi utvrdili strategiju Evrope u idućih pet godina, pa i izmene ugovora koje bi iz toga mogle proisteći.

Odgovarajući na pitanje o zaštiti životne sredine, Makron je predložio opšte oporezivanje kerozina u Evropi.

Francuski predsednik je zajedno sa portugalskim socijalistickim čelnikom Antoniom Kostom u poneđeljak pozvao na stvaranje velike koalicije naprednjaka koja bi se suprotstavila onima koji žele da unište Evropu nacionalizmom.

Njegovo uplitanje u kampanju, koje je išlo čak do toga da je bio na predizbornom plakatu svoje stranke, kritikovale su sve opozicione stranke.

- Makron zloupotrebljava predsedničku dužnost i ponaša se kao pravi vođa klana - smatra nosilac liste Nacionalnog okupljanja Žordan Bardeja dodajući da je to protivrepublikansko i ujedno krajnje nelojalno ponašanje.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makronovo upozorenje: EU pred raspadom

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2019

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u razgovoru s predstavnicima regionalnih medija ponovno upozorio na veliku opasnost od raspada Evropske unije, pravdajući tako svoje učešće u kampanji za evropske izbore, a što opozicija otvoreno kritikuje...Francuski je izabran 2017. i oduvek je zagovarao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Macron upozorava na opasnost raspada Evropske unije

Izvor: SandzakPress.net, 22.Maj.2019, 13:48

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je ponovno upozorio na “veliku opasnost” raspada Europske unije, opravdavajući tako svoje sudjelovanje u kampanji za izbore za Europski parlament, što oporba otvoreno kritizira. Francuski predsjednik, kojemu je 41 godina, a izabran je 2017. godine, oduvijek...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.