Prva žena na čelu EU: Fon der Lejen izabrana za predsednicu Evropske komisije

Izvor: Danas, 17.Jul.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žena na čelu EU: Fon der Lejen izabrana za predsednicu Evropske komisije

ReutersUrsula Fon der Lejen nakon glasanja Nemica Ursula fon der Lejen izabrana je u Briselu za predsednicu Evropske komisije. Ona je prva žena na toj funkciji u istoriji EU. Za nju je glasalo 383 poslanika Evropskog parlamenta, dok je 327 bilo protiv. Da bi bila izabrana na funkciju, bila su joj potrebna 374 glasa od […] Članak Prva žena na čelu EU: Fon der Lejen izabrana za predsednicu Evropske komisije se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Mladi da kažu – dosta

Izvor: Danas, 17.Jul.2019

Gledate moje ime i pitate se ko je ova devojka koja piše o mladima u ovom tekstu? Ja sam Branka. Devojka. Žena. Sestra. Studentkinja. Aktivistkinja. Nečije dete. I osoba koja je ozbiljno zabrinuta za sveopšte stanje u kom se nalazi naše društvo. Članak Mladi da kažu – dosta se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.