Protesti u Makedoniji završeni bez većih incidenata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2016, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Makedoniji završeni bez većih incidenata

Protest zbog odluke makedonskog predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji odgovornih u aferi s prisluškivanjem završen je sinoć u Skoplju bez većih incidenata.

Makedonski mediji prenose da je do kratkotrajnih napetosti došlo kada policija nije dopustila demonstrantima da priđu zgradi Delegacije Evropske unije kako bi izrazili protivljenje najavljenim pregovorima u Beču, koji bi se trebali održati u petak s ciljem ublažavanja političke krize.

Protest, u organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << građanske inicijative "Protestujem", počeo je ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva, a nakon jednosatnog zadržavanja ispred parlamenta su došli do Trga Makedonija, gdje je protest i okončan.

Paralelno, protesti su održani i u Velesu, Kumanovu, Bitolju, Prilepu i Kočanima,.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Makedonija: Ponovo protesti u više gradova

Izvor: Press, 20.Apr.2016

Protest zbog odluke makedonskog predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji odgovornih u aferi "prisluškivanje" završen je sinoć u Skoplju mirno i bez većih incidenata. . foto: tanjug.rs. Protest zbog odluke makedonskog predsednika...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.