Prištinski mediji: Lajčak se slikao ispred mape bez administrativne linije; Stano: Lažne tvrdnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2021, 11:06

Prištinski mediji: Lajčak se slikao ispred mape bez administrativne linije; Stano: Lažne tvrdnje

Prištinski mediji preneli su da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nedavno dao intervju za jedan portal dok se iza njega nalazila mapa Srbije sa Kosovom.

Portal Ekonomija online prenosi da se ne zna da li je on intervju dao u svom kabinetu, ali da se na mapi ne vidi administrativna linija između centralne Srbije i Kosova, predviđena rezolucijom 1244.

Lajčak bi naredne nedelje trebalo da poseti Beograd i Prištinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Stano: Lažne tvrdnje kosovskih medija o mapi

Mapa u kancelariji specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine je ”zvanična EU mapa” koja je statusno neutralna po pitanju Kosova, što je u skladu sa EU pozicijom, kaže portparol EU Peter Stano.

Na pitanje Tanjuga o napadima na Miroslava Lajčaka koji su došli iz kosovskih medija, a povdom mape koja se nalazi u kabinetu specijalnog predstavnika i ”prikazuje Kosovo u okviru Srbije”, Peter Stano konstatuje da su u pitanju ”lažne optužbe”.

”Svima bih preporučio da se fokusiraju na pitanja koja mogu da doprinesu napretku dijaloga o normalizaciji odnosa umesto da izmišljaju lažne priče”, kaže Stano.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Lajčakovom zidu KOSOVO JE SRBIJA i zbog toga dobija packe! Oglasio se i portparol EU

Izvor: Blic, 25.Feb.2021

Specijalni izaslanik Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak dao je nedavno intervju za jedan portal, ali javnost nisu izburkale njegove reči već - mapa koja je u tom momentu bila iza njega.

Nastavak na Blic...

Iza Lajčaka se vidi - Kosovo deo Srbije: Haradinaj Stubla: Zombi mapa; Viola fon Kramon: Ne bih koristila

Izvor: B92, 25.Feb.2021

Meljiza Haradinaj Stubla poručila je specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku da mu je poslala mapu Zapadnog Balkana...Meljiza Haradinaj Stubla je na Tviteru poručila Lajčaku da će njegov posao u dijalogu biti neuspešan, ukoliko koristi mapu koju mu je ona poslala..."Shvatila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.