Preporuka avio-kompanijama da ne lete nad Iranom

Izvor: RTS, 11.Jan.2020, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preporuka avio-kompanijama da ne lete nad Iranom

Evropske avio-kompanije trebalo bi da izbegavaju iranski vazdušni prostor do daljeg, saopštila je Agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja EU.
Agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja ranije je preporučila avio-kompanijama da ne lete na visinama ispod 25.000 stopa.

Uputstvo agencije usledilo je nakon što su iranske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasti priznale da je ukrajinski putnički avion oboren raketom.
Iranska vojska je u saopštenju navela da je avion u kom je bilo 176 ljudi oboren zbog "ljudskog faktora", jer je avion nisko preletao osetljivu oblast Iranske revolucinarne garde u blizini aerodroma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Teheranu, demonstranti cepali slike generala Solejmanija

Izvor: RTS, 11.Jan.2020

Demonstranti su se okupili kod unverziteta u Teheranu, uzvikujući slogane protiv vlasti i cepajući slike ubijenog generala Kasema Solejmanija. Policija ih je rasterala kada su izašli na ulice. . U retkom izveštaju o antivladinim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.