Premijerka: EU da reaguje zbog zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka: EU da reaguje zbog zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nadležne institucije EU, koje garantuju primenu Briselskog sporazuma, treba da reaguju na zabranu ulaska srpskim zvaničnicima na teritoriju KiM.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak na KiM, Brnabić je rekla da je to potpuno u skladu sa njihovom politikom, koja je protiv slobode protoka robe i usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i očigledno slobode kretanja.

"Oni su rekli da je laž da je zabranjeno svim zvaničnicima a priori iz Beograda da ulaze na teritoriji KiM i da se o tome odlučuje pojedinačno, odnosno po svakom zahtevu", rekla je Brnabić.

Ističe da EU garantuje implementaciju Briselskog sporazuma i da institucije EU treba da reaguju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabićeva pozvala EU da reaguje na zabranu ulaska Vulinu na KiM

Izvor: RTS, 10.Jul.2019

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nadležne institucije EU, koje garantuju primenu Briselskog sporauma, treba da reaguju na zabranu ulaska srpskim zvaničnicima na teritoriju KiM. . Ana Brnabić je izjavila da je zabrana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.