Premijer Hrvatske o odmaralištima: Rešeno sa Slovenijom i Makedonijom, BiH treba da uradi korake

Izvor: Beta, 13.Dec.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Hrvatske o odmaralištima: Rešeno sa Slovenijom i Makedonijom, BiH 'treba da uradi korake'

Hrvatski premijer Andrej Plenković je danas pred samit Evropske unije u Briselu govorio i o odmaralištima u nekadašnjem društvenom vlasništvu, iz vremena Jugoslavije.Plenkovića su novinari zamolili da objasni novi zakon Hrvatske o tim odmaralištima, na koji je bilo zamerki iz BiH, te je Predsedništvo BiH saopštilo da će se žaliti telu u Ujedinjenim nacijama nadležnom za pitanja sukcesije Jugoslavije.Plenković je rekao da je to "zakon kojim se omogućava zakup odmarališta koja su bila društveno vlasništvo, i ona nemaju veze sa sukcesijom".Dodao je da su ti objekti zapušteni i da se to mora promeniti.Objasnio je da "kada je donošen taj zakon, jako se pazilo na mogućnost da neki izvorni vlasnik, ili možda neki novi.., može nastaviti taj zakup ili tražiti oslobodjenje toga što je u zakupu".Plenković je rekao da je pitanje tih odmarališta rešeno imovinsko-pravnim sporazumom sa Slovenijom i Makedonijom, dok BiH "treba da uradi odredjene pozitivne korake" da bi to mogla rešiti s Hrvatskom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković o odmaralištima: BiH treba da uradi određene pozitivne korake

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2018

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković je danas pred samit Evropske unije u Briselu govorio i o odmaralištima u nekadašnjem društvenom vlasništvu, iz vremena Jugoslavije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.