Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer CG: Najavljena strategija EU ohrabrenje za region

Najavljena strategija EU, kao i predstojeći samiti u Sofiji i Londonu, ohrabrenje su za celi region, ocenio je danas crnogorski premijer Duško Marković na sastanku ambasadora država članica Unije u Podgorici.

Marković je pozdravio ciljeve bugarskog predsedavanja EU kao izbalansirane i dobro odabrane, posebno istakavši kao pozitivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << činjenicu da je zapadni Balkan prioritet i bugarskog predsedavanja i naredna dva polugodišnja ciklusa u kojima će Unijom predsedavati Austrija i Rumunija.

Na dvosatnom sastanku, na kojem su predstavljeni prioriteti bugarskog predsedavanja, Marković je ponovio da je, nakon učlanjenja u NATO, proces evropske integracije strateški prioritet Vlade Crne Gore.

"Evropska agenda najvažnija je tema Vlade", rekao je Marković, iskazavši punu posvećenost Crne Gore nastavku reformi i njenu spremnost na ispunjenje svih obaveza iz integracionog procesa, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Domaćin redovnog radnog sastanka ambasadora članica Unije i šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava, bio je ambasador Bugarske Mladen Červenjakov, u svojstvu diplomatskog predstavnika države predsedavajuće Savetom EU.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.