Izvor: EurActiv Srbija, 26.Sep.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregled mera prilagođavanja na klimatske promene u Srbiji

Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku EU IPA projekta ''Strategija klimatskih promena sa akcionim planom'' organizovalo je radionicu "Adaptacija  na klimatske promene u prioritetnim sektorima" kao jednu od aktivnosti u okviru Nedelje evropske klimatske diplomatije. Na radionici su predstavljene tri opcije prilagodjavanja  na izmenjene klimatske uslove za prioritetne sektore: poljoprivreda (proizvodnja hrane), šumarstvo (proizvodnja energije iz biomase) i vodoprivreda (proizvonja energije iz hidroelektrana).
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Prilagođavanje promenama klime

Izvor: Danas, 26.Sep.2018

Poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda tri su prioritetne grane koje se moraju prilagođavati klimatskim promenama poruka je sa radionice "Adaptacija na klimatske promene u prioritetnim sektorima", održane u okviru Nedelje evropske klimatske diplomatije, saopštilo je Ministartsvo zaštite životne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.