Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred Skupštinom Kosova dve rezolucije o hapšenju Nehata Tačija

Sednica Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o hapšenju direktora regionalne policije za jug Mitrovice Nehata Tačija nastavljena je danas, a pred poslanicima su dva predloga rezolucije - opozicionih poslanika koji traže prekid razgovora sa Srbijom do oslobađanja Tačija i vladajuće koalicije u kojoj se zahteva da u oslobađanju posreduje EU.

Skupština Kosova je juče zbog nedostatka kvoruma posle četiri sata rasprave prekinula sednicu.

U predlogu vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koalicije se od Evropske unije zahteva da posreduje u oslobađanju Nehata Tačija.

"Vlada Kosova stavlja do znanja EU da takvo ponašanje duboko dovodi u pitanje odnose Kosovo Srbija. Da se sve što se odnosi na slučaj Tačija ostvaruje preko kancelarije EU. Euleks treba da se izjasni o hapšenju Tačija. Tražimo od Interpola da primi Policiju Kosova u članstvu", navedeno je u predlogu rezolucije vladajuće koalicije.

Opozicija zahteva da prva tačka bude "da treba suspendovati razgovore sa Srbijom do oslobađanja Nehata Tačija".

Skupština nastavlja raspravu o predlozima rezolucija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pred Skupštinom Kosova dve rezolucije o hapšenju Nehata Tačija

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2016

Sednice Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o hapšenju direktora regionalne policije za jug Mitrovice Nehata Tačija nastavljena je danas, a pred poslanicima su dva predloga rezolucije - opozicionih poslanika koji traže prekid razgovora sa Srbijom do oslobađanja Tačija i vladajuće koalicije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.