Pre godinu i po u Srbiji, danas novi premijer Italije!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre godinu i po u Srbiji, danas novi premijer Italije!

Novi premijer Italije biće i definitivno Paolo Đentiloni.

Italijanski predsednik Serđo Matarela poverio je u nedelju mandat za sastav Vlade Đentiloniju.

Podsećamo, Đentiloni je u martu 2015. godine bio gost Vlade Srbije, tada kao ministar inostranih poslova, navodeći da će Italija uvek biti na strani Srbije kada govorimo o otvaranjima poglavlja u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Foto: Tanjug / Tanja Valić

Podsećamo, dosadašnji premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Mateo Renci podneo je ostavku pre nedelju dana posle poraza na referendumu o ustavnim promenama koje je predložio.

Italija bi na parlamentarne izbore trebalo da izađe 2018. godine, mada sve ide ka tome, da vanredni budu raspisani naredne godine.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đentiloni imenovan za premijera Italije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2016

Dosadašnji ministar spoljnih poslova Italije Paolo Đentiloni imenovan je danas za novog premijera nakon što je Mateo Renci podneo ostavku na tu funkciju pretrpevši poraz na referendumu o ustavnim promenama koje je predložio...Italijanski predsednik Serđo Matarela predložio je danas Đentiloniju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.