Crna Gora priprema još jedan sraman diplomatski potez: Priznaće uzurpatora Gvaida za privremenog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora priprema još jedan sraman diplomatski potez: Priznaće uzurpatora Gvaida za privremenog predsednika

Prava Crna Gora obaveštava javnost da će, prema tvrdnjama naših izvora, Ministarstvo spoljnih poslova, na čelu sa ministrom Darmanovićem, uskoro priznati i uputiti podršku nelegitimnom i samoproglašenom predsedniku Venecuele Huanu Gvaidu.

Ta odluka bi usledila svega nekoliko dana nakon što je desetak članica Evropske unije i NATO-a, među kojima su i Hrvatska i Makedonija, priznale Gvaidovu vlast.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Sudeći po rečima izvora, ali i po odluci Hrvatske da prizna novu vlast, Prava Crna Gora zaključuje da se radi o diktatu, odnosno naređenjima koja stižu iz zapadnih centara moći koji već decenijama pokušavaju da destabilišu slobodarsku državu Venecuelu, i domognu se njenih resursa - navodi se u saopštenju.

- Znajući prirodu naše vlasti, pa samim tim i prirodu našeg Ministarstva spoljnih poslova, odluka da priznaju samoproglašenog predsednika Venecuele Huana Gvaida biće samo novi, ko zna koji po redu, čin dodvorništva zapadnim centrima moći, kao što je bio slučaj priznanja nelegitimne pobunjeničke vlasti u Bengaziju tokom okupacije Libije, ili pak osuda navodnog korišćenja hemijskog oružja od strane vlasti Bašara al Asada u Siriji - dodaje Prava Crna Gora.

- Međutim, najeklatantniji primer diplomatske i državničke bruke i sramote jeste crnogorsko priznanje samoproglašene države Kosovo, a zbog čega nas ova namera priznanja samoproglašenog predsednika Venecuele ne iznenađuje.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.