Povodom Svetskog dana vode, u Nišu radionica za decu na temu čistih reka

Izvor: JužneVesti.com, 22.Mar.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom Svetskog dana vode, u Nišu radionica za decu na temu čistih reka

Zašto je važno da vode budu čiste i o tome kako nemaju svi pijaću vodu, osnovci od 7 do 10 godina, imaće priliku da čuju na radionici koju povodom Svetskog dana vode organizuje EU info kutak. Prijave su otvorene do 19 sati, a radionica se održava u subotu 23. marta od 11 sati u prostorijama Kutka u Voždovoj.

Kako najavljuju organizatori, deca će učestvovati u eksperimentu sa deterdžentima i videti kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oni nepovoljno utiču na zagađenost voda, biljni i životinjski svet, a pre toga će svi učesnici obići Nišavu. Koliko je važna čista voda - učiće deca; Foto: EU info kutak

Radionicu će, kako najavljuju, voditi Olivera Milošević iz organizacije Zeleni ključ.

S obzirom na to da se Poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promene, smatra jednim od najzahtevnijih za Srbiju u procesu EU integracija, u okviru radionice koja je prilagođena osnovcima, biće predstavljeni zanimljivi aspekti, mogućnosti, načini, trendovi i ograničenja u postupanju i rešavanju problema otpadnih voda – navode iz EU info kutka.

Prisustvo je, dodaju, besplatno za sve zainteresovane učenike, ali je potrebno potvrditi prisustvo na mejl officenis@euinfo.rs ili broj telefona 018/254-461, najkasnije do 22. marta u 19 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.