Izvor: RTS, 03.Avg.2021, 15:40

Povlače se pojedini sladoledi i u Srbiji zbog povećanog nivoa etil-oksida

Sa srpskog tržišta povlače se sladoledi sa povećanim nivoom etil-oksida, koji su uvezeni iz zemalja Evropske unije, potvrđeno je RTS-u u Upravi za veterinu.
Same kompanije su, kažu u Ministarstvu poljoprivrede, već dobrovoljno počele sa povlačenjem spornih proizvoda.

Reč je o sladoledu "em end em" (M&M), "snikers" (Snickers) i "tviks" (Twix), koji su uvezeni iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemalja članica Evropske unije, a uvoznik za Srbiju je kompanija "Mars Balkan Ist Nami".
U Upravi za veterinu navode da je 2. avgusta, u 17.38, od Sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije (RASFF) Ministarstvo poljoprivrede Srbije, kao dodatnu informaciju, dobilo obaveštenje da sladoled uvezen iz Francuske sadrži stabilizator "lygome FM 4600/Box25/STD/E800" – etil-oksid iznad dozvoljenih granica, koji je prva detektovala Španija.
Broj lota aditiva koji je ugrađen u sladoled je 0013925497.
U Upravi za veterinu kažu da sprovode zakonske mere u vezi sa povlačenjem proizvoda sa tržišta i zabrane uvoza spornih proizvoda, do okončanja istrage.
Isti sladoledi su prethodnih dana povučeni iz prodaje u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povlače se pojedini sladoledi i u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021

Sa srpskog tržišta je počelo povlačenje sladoleda M&M, Snickers i Twix sa povećanim nivoom etil oksida, a koji su uvezeni iz EU zemalja, rečeno je danas Tanjugu u Upravi za veterinu...Same kompanije su, kažu u Ministarstvu poljoprivrede, već dobrovoljno počele sa povlačenjem spornog lota...Uvoznik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.