Portugalci neposlušni, usvojili budžet bez EU

Izvor: B92, 04.Feb.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugalci neposlušni, usvojili budžet bez EU

Lisabon -- Portugalska vlada usvojila je nacrt budžeta za 2016. godinu, ne čekajući odobrenje Evropske komisije, izjavio je danas jedan od portparola vlade.

Evropska komisija je prethodno apelovala na zvanični Lisabon da revidira nacrt budžeta i da usvoji strožu budžetsku politiku, prenosi agencija Frans pres.

Komisija bi sutra trebalo da donese odluku o tome da li je portugalski budžet u skladu sa propisima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske unije, istog dana za kada je najavljeno dostavljanje predloga budžeta portugalskim poslanicima na glasanje u skupštini.

I Međunarodni monetarni fond (MMF) je pozvao danas Portugaliju da uradi više u pogledu podsticanja ekonomskog oporavka, izražavajući istovremeno zabrinutost zbog labavljenja budžetske discipline u toj zemlji od dolaska nove vlade predvođene socijalistima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portugalska vlada usvojila budžet bez odobrenja EU

Izvor: Blic, 04.Feb.2016

Portugalska vlada usvojila je nacrt budžeta za 2016. godinu, ne čekajući odobrenje Evropske komisije, izjavio je danas jedan od portparola vlade...Evropska komisija je prethodno apelovala na zvanični Lisabon da revidira nacrt budžeta i da usvoji strožu budžetsku politiku, prenosi agencija Frans...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.