Porošenko potpisao amandman o članstvu u EU i NATO

Izvor: Beta, 19.Feb.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko potpisao amandman o članstvu u EU i NATO

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je potpisao ustavni amandman kojim se podvlači posvećenost Ukrajine učlanjenju u NATO i EU.Porošenko je u parlamentu naveo da ukrajinsko članstvo u tim organizacijama vidi kao svoju "stratešku misiju".Ukrajinski predsednik, koji će tražiti novi mandat na izborima 31. marta, rekao je poslanicima da želi da podnese zahtev za članstvo u EU do 2023. On je, medjutim, priznao da Ukrajina ima još mnogo da radi da bi dostigla tražene kriterijume.Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk se ukrajinskim poslanicima obratio na ukrjainskom jeziku, rekavši da "nema Evrope bez Ukrajine".Tusk je obećao da EU nikada neće priznati rusko pripajanje Krima i da će zadržati sankcije Rusiji.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Porošenko potpisao ustavni amandman o članstvu u EU i NATO-u

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Feb.2019

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko potpisao je ustavni amandman kojim se podvlači posvećenost Ukrajine učlanjenju u NATO i EU. Porošenko je u parlamentu naveo da ukrajinsko članstvo u tim organizacijama vidi kao svoju "stratešku misiju". Ukrajinski predsjednik, koji će tražiti novi mandat...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.