Popović (SNP): Priznanje genocida novi uslov na putu Srbije u EU, preispitati proces evrointegracije

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2019, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović (SNP): Priznanje genocida novi uslov na putu Srbije u EU, preispitati proces evrointegracije

Ministar bez portfelja zadužen u Vladi Srbije za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije (SNP), Nenad Popović, izjavio je danas da je zahtev da Srbija prizna da je u Srebrenici počinjen genocid "novi uslov" za Srbiju na putu u EU i da je neophodno preispitati dalji proces evrointegracije "u cilju zaštite nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda".

"Ističem dа u Srebrenici nije bilo nikаkvog genocidа i dа Srbi nikаdа neće prihvаtiti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dа budu žigosаni kаo genocidаn nаrod. U Srebrenici je bilo zločinа, kаo što gа je bilo i nаd srpskim nаrodom koji strаdаnje svojih nevinih žrtаvа obeležаvа nа Petrovdаn u Brаtuncu", piše u izjavi Popovića dostavljenoj medijima.

Popović je napisao da "briselska birokratija za srpske žrtve ne pokazuje interesovanje" iako su "hiljade nevinih Srba, žena i dece, stradale od ruke zločinca Nasera Orića".

Danas su se navršile 24 godine od ulaska snaga Vojske Republike Srpske (VRS) u Srebrenicu, muslimansku (bošnjačku) enklavu u istočnoj Bosni i Hercegovini koja je formalno bila pod zaštitom UN i u kojoj je, potom, izvršen genocid nad stanovništvom.

Međunarodni sud pravde u Hagu doneo je 2007. presudu kojom masakr u Srebrenici kvalifikuje kao čin genocida. Rezolucije o Srebrenici kojima se potvrđuje ta presuda doneli su parlamenti zemalja EU, Kanada, SAD i Australija. Odlukom Evropskog parlamenta iz januara 2009. godine, 11. jul je proglašen Danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović: Srebrenica nije genocid, priznanje nam nameću kao uslov

Izvor: RTS, 11.Jul.2019

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik SNP Nenad Popović ocenio je da izjave koje se ovih dana čuju od različitih evropskih zvaničnika jasno ukazuju da se Srbiji postavlja novi uslov za evropske integracije - da prizna lažni genocid u Srebrenici i sebe proglasi genocidnom...

Nastavak na RTS...

"Da priznamo genocid u Srebrenici?! Šta ćemo u EU!"

Izvor: Mondo, 11.Jul.2019

Ministar bez portfelja Nenad Popović kaže da treba preispitati proces evropskih integracija Srbije, jer je pred nju, tvrdi, postavljen NOVI USLOV - o Srebrenici...Foto: MN Press/arhiva Nenad Popović (ministar, privrednik i bivši predsednik FK Partizan)..Iako je evropski put Srbije, stremljenje ka...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.