Poljska uložila veto na izveštaj EU o osnovnim pravima

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska uložila veto na izveštaj EU o osnovnim pravima

Poljska je odlučila da uloži veto na usvajanje godišnjeg izveštaja Evropske komisije o Povelji EU o osnovnim pravima, pošto ne poziva na zaštitu hrišćana i Jevreja od verske diskriminacije, saopštila je vlada te zemlje.

Odluka ministra pravde Poljske Žbignjeva Žobra da blokira najnoviju verziju izveštaja, znači da nema jednoglasnosti neophodne za njegovo usvajanje, prenosi Asošiejted pres.

Ministarstvo pravde Poljske saopštilo je da ne prihvata predloženi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izveštaj, jer se u njemu navodi potreba da se zaštite pripadnici LGBT populacije, deca imigranti i žene, ali ne i Jevreji i hrišćani.

Poljski veto na izveštaj najnoviji je u nizu sporova o osnovnim vrednostima izmedju lidera EU i konzervativne poljske vlade.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.