Podrška i zahvalnost EU jer nismo uvodili kontramere

Izvor: RTS, 19.Dec.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podrška i zahvalnost EU jer nismo uvodili kontramere"

Sastankom sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom premijerka Ana Brnabić zaključila je posetu Briselu gde je, kako je rekla, naišla na podršku i zahvalnost Srbiji, jer naša zemlja nije uvela kontramere Prištini što je, naglasila je, posebno doprinelo regionalnoj stabilnosti.
"Potpuno razumevanje od strane svih ovde u Briselu, i od strane predsednika Evropske komisije gospodina Junkera. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Puna podrška i posebna zahvalnost i priznanje Srbiji zato što nismo uvodili nikakve kontramere, što je posebno doprinelo regionalnoj stabilnosti", rekla je Ana Brnabić u Briselu.

Brnabićeva je ocenila da je njen sastanak sa predsednikom EK protekao odlično, ističući da je njemu prisustvovao i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han.
Prethodno se sastala i sa evropskom komesarkom za trgovinu Sesilijom Malmstrom, s kojom je, kako je rekla, imala dobar sastanak.
Brnabićeva, koja je boravila u dvodnevnoj poseti Briselu, dodala je da je zahvalila za svu podršku koju Srbija dobija na svom evropskom putu od komesara Hana, visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i njihovih timova, kao i od komesarke Malmstrom.
"Ovim smo zaokružili posetu Briselu i nadam se da će ovo dati još jednu novu energiju u našim razgovorima sa Evropskom unijom, kao i da će dati signal za generalno smirivanje situacije u regionu. Ja se iskreno nadam vraćanju stvari gde su bile pre uvođenja taksi od strane Prištine", rekla je Brnabićeva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.