Pitam EU  da li ćutanjem odobrava veliku Albaniju?

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pitam EU " da li ćutanjem odobrava veliku Albaniju?"

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković ocenio je da je brisanje granica između Kosova i Albanije direktan napad na Srbiju.

On je dodao da je to napad i na Crnu Goru, Makedoniju i Grčku i Evropsku uniju.

"Edi Rama (albanski premijer) to radi jer je suočen sa velikim problemima u svojoj državi, a (premijer Kosova) Ramuš Haradinaj je budući klijent Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << OVK. I Rama i Haradinaj pokušavaju da pridobijanjem albanskih nacionalista i terorista sa obe strane Prokletija, politički opstanu, odnosno Haradinaj da ostane na slobodi, mada je to nemoguće", naveo je Marković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Albanski premijer Edi Rama je u svojoj novogodišnjoj poruci rekao da je otvaranje granice sa Kosovom samo početak i da je u planu isti postupak kada su u pitanju Crna Gora, Makedonija i Grčka.

Marković je danas naveo da "EU na stvaranje velike Albanije može da ima samo jedan odgovor - prekid svih odnosa sa Tiranom i privremenim institucijama u Prištini, jer sve drugo je neozbiljno i liči na podržavanje stvaranja velike Albanije".

Marković je naveo da očekuje da se što pre oglase Crna Gora, Grčka i Makedonija, jer je velika Albanija napad i na njih.

On je naveo da je "Zapad ćutao na Ramine verbalne provokacije, ćutao je i kada je spušten dron sa zastavom Velike Albanije na stadion JNA u Beogradu tokom fudbalske utakmice Srbije i Albanije, a nije konkretno reagovao ni na uvođenje suludih taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, ni na formiranje Vojske Kosova".

"Pitam EU da li time što ćute, žmure i prave se da ne čuju ratnohuškačke poruke albanskih i kosovskih političara predstavlja prećutno odobravanje realizacije projekta stvaranja velike Albanije?", upitao je Marković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rama i Haradinaj stvaraju "Veliku Albaniju", a EU ćuti: Brisanje granica je direktan napad na Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2019

Predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma, nameru Ramuša Haradinaja i Edija Rame za brisanjem granica između tzv. Kosova sa Albanijom prokomentarisao je kao direktan napad na Republiku Srbiju...- Pošto se radi o stvaranju Velike Albanije, to je i napad na Crnu Goru, Makedoniju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.