Petković: Važno da su UNDP i EU odustali od obnove kuće Deve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 13:05

Petković: Važno da su UNDP i EU odustali od obnove kuće Deve

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozdravio je danas odluku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na KiM i kancelarije Evropske unije na KiM, da obustave rad na obnovi kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve i ocenio da bi premijer privremenih prištinskih Institucija Aljbin Kurti "izgurao ovaj projekat do kraja", da javnost nije digla glas.

"Važna vest da su UNDP i EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odustali od obnove kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, ali se očekivalo da će albanski političari nastaviti sa relativizacijom zločinaca i revizijom istorije! Da javnost nije digla glas, Aljbin Kurti bi progurao ovaj projekat do kraja", napisao je Petković na svom nalogu na Tviteru.

UNDP na KiM i kancelarija EU na KiM u zajedničkoj izjavi u utorak su saopštili da su obustavili rad na lokaciji u južnom delu Kosovske Mitrovice, koja se povezuje sa Džaferom Devom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Petković: Važno da su UNDP i EU odustali od obnove kuće SARADNIKA NACISTA

Izvor: Blic, 09.Feb.2022

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozdravio je danas odluku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na KiM i kancelarije Evropske unije na KiM, da obustave rad na obnovi kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve i ocenio da bi premijer privremenih prištinskih Institucija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.