Pendarovski: Odlaganje pregovora sa Severnom Makedonijom bio bi veliki nesupeh EU i Nemačke

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2020, 14:58

Pendarovski: Odlaganje pregovora sa Severnom Makedonijom bio bi veliki nesupeh EU i Nemačke

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski ocenio je danas da bi eventualna blokada ili odlaganje početka pregovora sa njegovom zemljom "bila velika greška ili veliki neuspeh, pre svega EU i nemačkog predsedništva".

"Republika Severna Makedonija zaslužuje i spremna je da započne pristupne pregovore za članstvo u Uniji i to još za vreme nemačkog predsedništva", istakao je on u govoru na otvaranju onlajn konferencije o visokom obrazovanju u regionu, koju je podržala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Nemačka služba za akademsku razmenu - DAAD.

Kako je saopštio Kabinet predsednika Severne Makedonije, Pendarovski je ocenio da bi blokada ili odlaganje početka pristupnih pregovora Severne Makedonije sa EU negativno uticalo i na stabilnost i budućnost regiona.

"Integrisanje naše zemlje u Uniju, ali i drugih zemalja Zapadnog Balkana je u interesu regionalne bezbednosti i prosperiteta", rekao je Pendarovski na onlajn konferenciji o visokom obrazovanju u regionu "Zajedničke vrednosti, sposbnost i održiv razvoj".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.