Peking: EU pogrešila kada je uvela sankcije Kini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 10:48

Peking: EU pogrešila kada je uvela sankcije Kini

Sporazum o investicijama između Kine i Evropske unije, koji je sada zamrznut, može doneti obostranu korist, ali je EU donela pogrešnu odluku kada je uvela sankcije Kini, rekao je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine DŽao Liđijan.

Evropski parlament je u četvrtak obustavio ratifikaciju investicionog sporazuma sa Kinom sve dok Peking ne ukine sve sankcije protiv političara iz Evropske unije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podseća Rojters.

Sankcije Pekinga su bile odgovor Zapadu na sankcije protiv kineskih zvaničnika, koji su optuženi za masovna privođenja muslimanskih Ujgura na severozapadu Kine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.