Pavlova: Koridor 10 primer povezivanja Zapadnog Balkana i EU

Izvor: RTS, 09.Nov.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavlova: Koridor 10 primer povezivanja Zapadnog Balkana i EU

Potpredsednia Evropske investicione banke (EIB) Lijana Pavlova izrazila je zadovoljstvo što je ta evropska banka doprinela izgradnji jednog od najznačajnijih transportno-infrastrukturnih projekata u Srbiji, a koji ima i prekograničnu dimenziju.
Lijana Pavlova je za Tanjug kazala da danas pušten u saobraćaj istočni krak predstavlja važan deo Koridora 10, odnosno koridora koji je odličan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << primer povezivanja Zapadnog Balkana i Evrope, kao i ljudi i biznisa.

"Istočni krak je važan projekat kao deo Koridora 10, a to je jedan od značajnih koridora u evropskoj mreži puteva koji počinje u Austriji, prolazi kroz region Zapadnog Balkana, Srbiju, do Bugarske. On pomaže povezivanju i integraciji balkanskih zemalja sa EU, i imaće pozitivan uticaj na svakodnevni život ljudi, tako što povećava ekonomski rast, doprinosi bezbednijem saobraćaju i povećanju njegovog kapaciteta", rekla je Pavlova.
Ona je podsetila da je EIB kofinansijer istočnog kraka i čestitala Vladi Srbije na uloženom trudu da se ta deonica što pre završi.
"Ovo je bila poslednja faza da budemo kompletno povezani sa Bugarskom da bismo imali kompletnu putnu mrežu", rekla je Pavlova.
EIB je uložila 265 miliona evra u projekat, podsetila je Pavlova i dodala da je to dugoročni kredit i da predstavlja 40 odsto ukupne investicije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.