Paunović: Za Haradinaja je svaki Srbin roba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2019, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović: Za Haradinaja je svaki Srbin roba

Poslanica SPS i član odbora za KiM, Snežana Paunović veruje da će EU civilizovati Prištinu te da će se doći do nekog rešenja prihvatljivog za obe strane.

"Verujem da su ovo poslednji trzaji ovog ešalona predstavnika albanskog naroda, da tamo ima onih koji nisu trgovali ljudskim organima i sa njima bi se lakše razgovaralo", rekla je Paunović u intervjuu za Politiku.

Za ove mi smo roba i svi koje tražimo i koji su oteti na KiM i vode se kao nestali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << roba kojom su trgovali, rekla je ona.

"Za Ramuša Haradinaja svaki Srbin je roba", ocenila je Paunović.

Ona je rekla i da se Kosovo koje se smatra srcem Srbije mora braniti tako što će se braniti ono što ga srcem čini, a to je tamošnji narod i zato ukazuje da svaka izjava mora biti oprezna.

"Zato svaka izjava mora biti beskrajno oprezna, jer mi za nju nećemo odgovarati, na udaru su oni koji su ostali na KiM, a odmazda Albanaca je uvek teška i surova", istakla je Paunović.

Ona, kako je navela, ne spori pravo opozicije da insistira na sednici Skupštine Srbije o KiM, ali da ima dilemu šta je program opozicije za KiM.

"Govorimo o opoziciji koja nije ni mlada ni nova, kao što ni problem KiM nije od juče, a ne sećam se da je ta opozicija, dok je bila na vlasti, u nekom momentu imala neka epohalna rešenja", naglasila je ona.

Prema njeni rečima, racionalnije je sesti za sto, sagledati problem iz svih uglova i doći, ako je moguće, do nacionalnog stava.

"Nacionalno pitanje zaslužuje nacionalni stav, bez obzira na ideološke razlike", istakla je Paunović.

Upitana da prokomentariše to što se čuje na protestima da je predsednik Aleksandar Vučić izdao Kosovo, Paunović kaže da bi volela da je, od tih što tako pričaju, čula neki predlog rešenja.

Prema njenim rečima, predsednik Republike u ovom trenutku radi i više nego što može, a da su oni koji samo viču da je neko izdao i da je kriv "lovci na funkciju".

Upitana šta je rešenje po njoj, Paunović kaže da je dijalog neminovnost te da "ne možemo da prenebregnemo činjenicu koliko je Albanaca tamo".

Ona je iznela uverenje da Srbija vodi ispravnu politiku, jer, kako kaže, dijalog nema alternativu.

"Nemam pametniji potez od ovoga što država trenutno radi. Zaista verujem da je aktuelna politika predsednika države i vlade maksimum koji Srbija u ovom trenutku može", istakla je Paunović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.