Parlament tzv. Kosova usvojio Rezoluciju o dijalogu sa Beogradom

Izvor: Večernje novosti, 15.Dec.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament tzv. Kosova usvojio Rezoluciju o dijalogu sa Beogradom

Vladajuća većina u parlamentu tzv. Kosova i opoziciona SDP, Špenda Ahmetija, usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom Vladajuća većina u parlamentu tzv. Kosova i opoziciona SDP, Špenda Ahmetija, usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom.Prema ovom dokumentu proces dijaloga sa Beogradom će biti prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati “međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN ipodrškom za priključenje EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << I NATO”.Dokumentom se defniše i da su “Ustav, državni suverenitet, teritorijalni integritet i jedinstveni karakter Kosova neprikosnoveni i neotuđivi”.Pročitajte još: Haradinaj: Za Srbe formiranjem vojske se ništa neće promeniti na gore, može da bude samo boljeRezolucijom je predviđeno da Špend Ahmeti bude jedan od dva šefa prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom, pored prethodno predloženog potpredsednika kosovske vlade Fatmira LJimaja.Članovi tima su: Enver Hodžaj, Avni Arifi, Bedžet Pacoli, Mahir IIadžilar I Dardan Gaši.Dva mesta u ovom timu ostaju režervisana za najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova I Pokret Samoopredeljenje, čiji poslanici, međutim, nisu prisustvovali današnjoj sednici, kao ni predstavnici Srpske liste.Inače, vanredna sednica parlamenta orržana je nakon gotovo sedam sati zakašnjenja.Najpre se očekivalo da će početi u 10, a nakon dva odlaganja, u 14 I 16. 30 sati, počela je nešto oko 18,30.Rezoluciju je predlozila Ahmetijeva SDP, a za nju je glasalo 59 od 61 poslanika, koliko je bilo prisutno u sali.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kosnet pozdravio Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 17:01

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet putem "Tvitera" pozdravio je Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom koju je usvojila kosovska skupština. . "Pozdravljam glasanje u subotu u skupštini u vezi sa dijalogom....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.