Pahor: Odbijam opasne igre o promeni granica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Apr.2021, 17:00

Pahor: Odbijam opasne igre o promeni granica

Predsednik Slovenije Borut Pahor izjavio je u petak 16. aprila da tokom poslednje posete Sarajevu nije znao ništa o "non pejperima" u kojima se zagovara raspad Bosne i Hercegovine, navodeći da je Slovenija dokazani prijatelj BiH, prenosi agencija Beta. Pahor je, obraćajući se medijima u Ljubljani, rekao da odlučno podržava proširenje EU na Zapadni Balkan i da je širenje EU na države Zapadnog Balkana geopolitički prirotet prve kategorije. "Zagovaram da bi bilo najbolje kada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Lavrov o "non-paperu": Veoma opasne igre

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2021

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je, komentarišući navodni slovenački "non-paper" o preispitivanju granica na Balkanu, da se treba samo sjetiti kako zapadni partneri uključujući EU i NATO čiji je član i Slovenija pozivaju da se ne dozvoli preispitivanje poslijeratnih granica ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.