Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 07:41

PSŽ može do trofeja za zalenim stolom – polufinalistima LŠ preti izbacivanje zbog Superlige

Evropska fudbalska unija (UEFA) ozbiljno razmatra teške sankcije za sve učesnike nove Superlige i preti izbacivanjem polufinalistima dva najjača fudbalska takmičenja – Lige šampiona i Lige Evrope. To znači da bi već u petak Real Madrid, Mančester siti i Liverpul mogli da budu izbačeni iz Evrope i da Pari Sen Žermen, jedini polufinalista koji nije pod pretnjom kazne, za zelenim stolom bude krunisan šampionom starog kontinenta.
Snažna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << eksplozija u evropskom fudbalu odjeknula je u nedelju uveče, kada je 12 klubova osnivača objavilo da je formiralo novo takmičenje pod nazivom Superliga.

Taj potez pokrenuo je lavinu kritika koje su stizale sa svih strana, a iz Uefe su odmah zapretili suspenzijama iz evropskih takmičenja, ali i branjenjem igranja na Svetskom i Evropskom prvenstvu.
U narednim danima očekuje se i odluka o završnici ovogodišnje Lige šampiona i Lige Evrope, odnosno potvrda Pravnog tima, koja bi mogla da bude drakonska. Ideja je da se iz završnice izbace Real Madrid, Mančester siti, Čelsi, Mančester junajted, Arsenal, a predsednik Aleksander Čeferin, ako je verovati stranim medijima, insistira da odluka bude donesena što pre.
Ona bi mogla da bude poznata već u petak – prema rečima Jespera Molera, člana Izvršnog odbora Uefe i predsednika Fudbalskog saveza Danske, novi zemljotres bi mogao da se dogodi krajem sedmice.
"Ovi klubovi moraju da budu izbačeni i očekujem da će se to desiti u petak", rekao je Moler za tamošnji DR.
U prevodu, to znači da bi Pari Sen Žermen kao jedini preostali bio krunisan šampionom Evrope i prvi put u istoriji došao do "ušatog" pehara, dok bi se u finalu Lige Evrope borili Roma i Viljareal.
S druge strane, predsednik Reala i prvi čovek Superlige Florentino Peres uverava da do suspenzija sigurno neće doći.
"Mogu vam sa 100% sigurnosti reći da Real Madrid, Mančester Siti i Čelsi neće biti izbačeni. To nije moguće", rekao je Peres.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.